Playlist slotconcert bekend

De playlist voor het slotconcert op maandag 21 augustus is bekend. Vanaf 20.00 uur zal stadsbeiaardier Malgosia Fiebig samen met Jeroen van Veen (piano) en Nando Russo (percussie) onderstaande nummers vanaf de Domtoren spelen:

1. Karma Police
  2. Knives Out
  3. Sail to the Moon
  4. Street Spirit (Fade Out)
  5. Subterranean Homesick Alien
  6. Creep
  7. All I Need
  8. Exit Music (For a Film)
  9. Let Down
  10. Daydreaming
  11. No Surprises
  12. Paranoid Android

Luisterplaats voor dit laatste concert van de serie Zomeravondconcerten is het Buurterkhof, met een afsluitende borrel in de Pandhof.

Onze relaties

In de afgelopen jaren is de vereniging met vele organisaties een samenwerkingsverband aangegaan.

Steun de UKV!

Als donateur van de UKV levert u een belangrijke bijdrage aan het voortbestaan van de stichting.

Wereldbeiaardcongres 2023 naar Utrecht

Woensdag 5 juli 2017 is in Barcelona bekend gemaakt dat het prestigieuze Wereld Beiaardcongress in 2023 zal worden gehouden in Utrecht, op initiatief van de Utrechtse Klokkenspelvereniging. Het congres zal plaatsvinden tijdens het Festival Oude Muziek Utrecht, het grootste oudemuziekfestival ter wereld. De internationale jury verkoos de kandidatuur van Utrecht boven die van St. Petersburg.

Het Wereld Beiaardcongres wordt eens in de drie jaar gehouden. Veel van het vijfdaags-programma zal in 2023 eind augustus plaatsvinden in Utrecht, de organisatie is in handen van het UKV. De Domtoren speelt natuurlijk een centrale rol maar ook de instrumenten van Vleuten en Amersfoort zullen worden bezocht. De commissie loofde het innovatieve programma, dat de beiaardier en zijn maatschappelijke rol centraal stelt. Meer informatie…