Beiaardconcertseizoen 2022

Vanaf 4 juli zullen op de maandagavonden de beiaardconcerten weer wekelijks door beiaardiers van (inter)nationale naam en faam worden uitgevoerd. Na afloop van elk concert zullen we u weer graag verwelkomen voor een drankje en een ontmoeting met de beiaardiers. De beiaardconcerten zullen daarna traditiegetrouw worden voortgezet tijdens het Festival Oude Muziek en op de beiaard in Vleuten. Speciale aandacht gaat in het programma uit naar het 900-jarig bestaan van de stad Utrecht in 2022.

Malgosia Fiebig & Kensington op de Domtoren

Op initiatief van de Utrechtse Klokkenspel Vereniging is er op 2 juni, de dag dat Utrecht 900 jaar stadsrechten viert, in de avond een bijzonder concert van de Utrechtse band Kensington samen met stadsbeiaardier Malgosia Fiebig op de Dombeiaard. Dit unieke concert vanaf de Domtoren begint om 21.00 uur. Op het Domplein, Stadhuisplein, Neude en Janskerkhof staan schermen opgesteld, zodat u het concert niet alleen kunt horen, maar ook kunt zien. Wees allen van harte welkom.

Het concert wordt voorafgegaan door een luiding van de Domklokken door het Utrechts Klokkenluidersgilde.

Dit op voorhand legendarische concert wordt mede mogelijk gemaakt door Utrecht 900, het Elise Mathilde Fonds, het Fentener van Vlissingenfonds en het Prins Bernhardcultuurfonds.

Concerten Domtoren

do 2 juni, 21.00 uurMalgosia Fiebig & Kensington
ma 4 juli, 20.00 uurArie Abbenes
ma 11 juli, 20.00 uurBoudewijn Zwart
ma 18 juli, 20.00 uurHenk Verhoef
ma 25 juli, 20.00 uurCharles Dairay (FR)
ma 1 augustus, 20.00 uurTom van Peer (BE)
ma 8 augustus, 20.00 uurBauke Reitsma
ma 15 augustus, 20.00 uurDina Verheyden (BE) en Richard de Waardt (NL/BE)
ma 22 augustus, 20.00 uurKoen van Assche (BE)

Concerten Torenpleinkerk Vleuten

Alle concerten beginnen om 15.00.

11 septemberJanno den Engelsman (orgel/beiaard) en Meike Warmoeskerken (verteller)
18 septemberGijsbert Kok (orgel/beiaard)
25 septemberJan Verheijen (beiaard) en Cedric Honings (gitaar)